Grüne Woche Saimaa
Hyödyt yrityksille: kv-osaaminen kasvaa, medianäkyvyys, messukontaktit ja -markkinointimateriaalit jäävät yritysten käyttöön, hankkeen jälkeen yritykset voivat muodostaa verkostoja ja tehdä yhteistyötä muissa tapahtumissa…
Hyödyt yrityksille: kv-osaaminen kasvaa, medianäkyvyys, messukontaktit ja -markkinointimateriaalit jäävät yritysten käyttöön, hankkeen jälkeen yritykset voivat muodostaa verkostoja ja tehdä yhteistyötä muissa tapahtumissa…
Hyödyt yrityksille: Yrityksen resursseihin peilattu, kasvun ja kilpailukyvyn kehittämisen polku, liiketoimintaosaamisen ja kilpailukyvyn tarkoituksenmukainen kehittäminen, keksintöjen kaupallistaminen, myynti ja markkinointi, kansainvälistyminen…
Hankkeen tavoitteena on lisätä maakunnan yritysten liikevaihdon kasvua ja työllisyyttä, mökkien vuokraustoimintaa ja matkailutuloa sekä vaikuttaa mökkikannan käytettävyyden ja arvon säilymiseen. Tavoitteena on myös edistää vapaa-ajan asumisen palvelujen kysyntää ja tarjontaa sekä luoda pysyvä toimintamalli vapaa-ajanasukkaiden palvelemiseksi ja viihtymiseksi.
Hankkeen tavoitteena on päivittää alueen yritysten henkilöstön digiosaamista ja kannustaa yrityksiä ottamaan käyttöön tehokkaampia menetelmiä ja uusia digitaalisia työkaluja.
The target is to increase the utilization rate of tourism services in the region and create new business opportunities for tourism service providers.
Hankkeessa kehitettävien Pyhän Olavin reitin ja esihistoriallisen kalliotaiteen kulttuurireitin tarkoituksena on tukea matkailuelinkeinoa. Kansainvälinen reitti houkuttelee kävijöitä ulkomailta. Samalla se tuo seudun historiaa ja matkailutarjontaa myös paikallisten tietoisuuteen, mikä lisää kotiseudun arvostusta. Valokuva: Susanna Peura.
Hyödyt toimialalla: PK-yritysten liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen maaseutualueilla ponnahduslautana matkailutalous, kestävä kehitys ja vihreät innovaatiot.
Hankkeen tavoitteena on löytää uusia maakunnan ulkopuolisia, etenkin ulkomaalaisia yrityksiä ja investoijia aloittamaan yritystoiminta Etelä-Savossa sekä tiivistää maakunnan kaupunkiseutujen yhteistyötä ja valmiuksia investointien saamiseksi.
Tavoitteena on yritysten ja työnantajien kansainvälisten rekrytointien tukeminen sekä kriittisen osaamisen ja kehittämisresurssien vahvistaminen yrityksissä ja kehittämisorganisaatioissa.
Hankkeen tavoitteena on luoda vapaa-ajan eri sektoreita ja toimijoita yhdistävä, kumppanuuteen perustuva yhteistyömalli ja kehittämisalusta monipaikkaisen asumisen ja erityisesti vapaa-ajanasumisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Hanke edistää digitaalisuuden käyttöä yhteistoiminnan kehittämisessä.
Maakuntarajojen yli ulottuvan hankkeen päätavoitteena on järjestää Pekingissä kaksipäiväinen Saimaan alueen verkostojen matkailu- ja myyntitapahtuma vuoden 2020 aikana.
Food from Wilderness -hankkeen tarkoituksena on tuottaa pienille eteläsavolaisille elintarvikealan yrityksille niiden tarvitsemaa apua yrityksen markkina-aseman hahmottamiseen, jakelukanavien löytämiseen ja yrityksen vientivalmiuksien selvittämiseen.
Hankkeen tavoitteena oli auttaa alueen elinkeinoelämää reagoimaan koronaviruksen tuomiin kysynnän muutoksiin ja pyrkiä turvaamaan yritysten toimintaedellytykset äkillisessä toimintaympäristön muutoksessa erityisesti kesä- ja syyssesongin 2020 aikana.
Local Flavours Interreg Europe -hankkeen tavoitteena on lisätä kulttuuriperinnön arvostusta ja edistää kulttuuriperintöön pohjautuvaa matkailua. Näin matkailijavirrat jakautuvat tasaisemmin myös pienille ja syrjäisille paikkakunnille.
SustainPro-hankkeen avulla kehitetään menetelmiä rikastaa matkailijan kokemusta luonnosta ja luodaan luonnosta, biodiversiteetin säilyttämisestä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta kertovaa näyttelysisältöä.
Luonto-Saimaa -hankkeen lähtökohta on nostaa Saimaa valtakunnalliseksi kestävän ja vastuullisen luontomatkailun destinaatioksi. Yleisenä tavoitteena on, että Saimaan alueesta tulee kansallisesti ja kansainvälisesti tunnetuin luonto-, kulttuuri- ja hyvinvointimatkailun keskittymä Suomessa.
Savonlinna Live 2! -hanke reagoi pitkittyneen koronatilanteen aiheuttamiin toimintaympäristön muutoksiin Savonlinnan alueen matkailu- ja palvelusektorilla. Tavoitteena on turvata Savonlinnan alueen matkailu- ja palvelualan yritysten toimintaedellytyksiä ja kehittymistä sekä tukea alan työllisyyttä murrostilanteessa.
Hankkeen tavoitteena on luoda verkostoja tapahtumajärjestäjien, matkailu- ja muiden yritysten ja palveluntarjoajien välillä uuden ja kannattavan liiketoiminnan kehittämiseksi tapahtumamatkailun saralla Savonlinnassa. Samalla vahvistetaan tapahtumia tukevia rakenteita sekä palveluja ja luodaan uusia tapahtumakonsepteja. Tapahtumatarjonnan rikastuessa myös savonlinnalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyys tapahtumaystävällisessä kaupungissa kasvaa.
Hankkeen tavoitteena on kehittää yritysten kansainvälisten rekrytointien osaamista niin, että yritysten valmiudet rekrytoida ja vastaanottaa kansainvälistä työvoimaa vahvistuvat.
VAU-hankkeen tavoitteena on lisätä Savonlinnan alueen yrittäjien viestintä- ja markkinointiosaamista. Hanke järjestää mm. aiheeseen liittyviä koulutuksia sekä yritysvalmennuksen, jossa pääpaino on kohderyhmätyössä. Kun viestintä tavoittaa oikeat kohdeasiakkaat, pienilläkin resursseilla on mahdollista tehdä tehokasta markkinointia.