Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Kansainvälinen St. Petersburg – Saimaa Lakeland travel corridor -matkailuhanke päättyy vuoden vaihteessa. Hankkeessa on kehitetty uutta matkailutarjontaa ja yhteistyötä Saimaan, Leningradin alueen ja Pietarin välillä yhdistämällä kaksi erilaista suosittua matkakohdetta yhdeksi matkakohteeksi.

Matkailukäytävän alueelle kehitetty yhteinen brändi korostaa alueen erityiskulttuuria, perinteitä, tapahtumia ja elämäntapaa Suomen ja Venäjän rajalla. Uusia matkailijoita Pietariin ja Saimaan alueelle houkutellaan erityisesti Keski-Euroopasta. Pietarin läheisyys ja ilmainen sähköinen viisumi, e-viisumi, ovat suuri vetovoimatekijä Saimaan alueella Euroopan matkailumarkkinoilla.

Pietarin ja Saimaan yhdistäminen matkapaketteihin on herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisissä matkanjärjestäjissä ja mediassa. Viimeisimpänä mediaryhmänä vieraili alueella marraskuussa italialaisia ​​toimittajia, jotka olivat vakuuttuneita Saimaa ja Pietari -yhdistelmän mahdollisuuksista. Hankkeen aikana syntyneet matkapaketit ovat jo myynnissä vuoden 2022 kesäkaudelle.

Matkapakettien lisäksi hankkeessa luotiin mm. tuoteopas kansainvälisille matkanjärjestäjille, yhteinen esite, erilaisia ​​elämystuotteita, videoita, virtuaalikierros Imatrankoskella, yhteinen kartta, Leningradin alueen tietotaulut ja yhteinen verkkosivusto (travelcorridor.info), johon on koottua matkailuinfoa alueesta. Yhteistyö jatkuu hankkeen jälkeen.

LISÄTIETOJA:

Susanna Peura, projektipäällikkö, Savonlinnan Hankekehitys Oy, susanna.peura@savonlinna.fi, +358 40 152 5111

Savonlinnan Hankekehitys Oy:n vetämä hanke päättyy vuoden 2021 lopussa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014-2020 -ohjelmasta. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta.

Travel Corridor logoCBC logo