Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Kahdeksantoista seutukaupunkia käynnistävät yhteisen viestintäkampanjan kannustaakseen yrityksiä kansainväliseen rekrytointiin. Kampanjan tavoitteena on auttaa seutukaupunkien yrityksiä näkemään kansainvälinen rekrytointi realistisena mahdollisuutena ammattitaitoisen työvoiman löytämiseen.

Kansainvälisen rekrytoinnin oppaalla vauhtia osaajien löytämiseen
Tarvittavien osaajien löytäminen pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelta on monella alalla haasteellista. Ensimmäisen kansainvälisen työntekijän rekrytoiminen saattaa tuntua jännittävältä, mutta hyvin suunniteltuna homma toimii siinä missä kotimaassakin. Huhtikuussa julkaistu kansainvälisen rekrytoinnin opas auttaa yrityksiä rekrytoinnin onnistumisessa. Opas sisältää ohjeita monipuolisesti esimerkiksi kansainvälisen osaajan rekrytointiin, työn aloitukseen ja viranomaisasioihin.

Apua rekrytointiin, palkkaamiseen ja perehdyttämiseen
Kansainvälisen työntekijän palkkaaminen on pohjimmiltaan samanlaista kuin mikä tahansa rekrytointi. Tavoitekin on sama – löytää juuri sinulle sopiva työntekijä. Oppaasta löydät kattavat vinkit siihen, mitä erityispiirteitä kansainvälisessä rekrytoinnissa kannattaa huomioida.

Ulkomaisen työntekijän palkkaaminen onnistuu sujuvasti, kun suunnittelet etenemisen huolellisesti. Tärkeintä on varata aikaa työsopimukseen ja maahantuloon liittyvien asioiden järjestämiseen, unohtamatta työntekijän tutustuttamista työpaikan ja suomalaisen työelämän käytäntöihin.

Kun sopiva kansainvälisen osaaja on löytynyt, kannattaa panostaa myös työn aloittamiseen uudessa ympäristössä, sillä koti on siellä, missä on hyvä olla. Pienellä vaivalla saat motivoituneen ja pitkäaikaisen työntekijän, joka välittää positiivista mielikuvaa yrityksestäsi muillekin.

Yksityiskohtaisten ohjeiden ja neuvojen avulla kansainvälinen rekrytointi onnistuu – ja apua on aina saatavilla. Esimerkiksi TE-toimistot, Business Finland ja EURES auttavat mielellään.

Lataa opas Seutukaupunkiosaajat.fi -sivustolta
Maksuttoman ja kattavan oppaan kansainväliseen rekrytointiin voit ladata seutukaupunkiverkoston sivustolta: seutukaupunkiosaajat.fi/kansainvälisyys/kansainvälisen-rekrytoinnin-tueksi.

Lisätietoa ja paikallista apua kansainväliseen rekrytointiin Savonlinnan seudulla antaa:
Minna Marttila
projektipäällikkö, SEUTU3 / Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa -hanke
puh. 044 417 4951
minna.marttila@savonlinna.fi