Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Savonlinnaan on saatu koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen tukea Savonlinna Live 2! -hankkeen toteuttamiseen.

Hanke on jatkoa viime kesäkaudella toteutetulle Savonlinna Live 1! -hankkeelle ja perustuu hankkeesta saatuihin tuloksiin ja palautteeseen.

Uuden hankkeen tavoitteena on helpottaa matkailu- ja palvelualojen yritysten sopeutumista koronapandemian tuomiin toimintaympäristön muutoksiin.

Hanke

 • edistää yhteistyötä matkailu- ja palvelualan yritysten sekä eri toimijoiden välillä
 • kehittää toimialojen ympärivuotisuutta
 • tukee palvelu- ja tuotetarjonnan sekä viestinnän mukauttamista poikkeustilanteeseen mm. yrittäjille tarjottavien valmennusten avulla.

Kerromme hankkeen tarjonnasta uutiskirjeitse sekä matkailu- ja palvelualan toimijoille suunnatussa Visit Savonlinna Leaks -ryhmässä. Ryhmä löytyy Facebookista – jollet ole ryhmässä vielä mukana, liity nyt!

Hankkeessa toteutamme mm. seuraavaa:

Kuluttajatutkimus

 • Selvitämme suomalaisten Savonlinna-mielikuvaa sekä matkustusaikeita kotimaassa kesällä 2021. Tutkimus toteutetaan kevään aikana ja tulokset ovat käytettävissänne toukokuussa.
  Tavoitteenamme on saada tutkittua tietoa suomalaisten matkustusaikeista tulevalle kesälle ja selvittää suomalaisten mietteitä Savonlinnasta matkakohteena. Käytämme tutkimusta apuna markkinointitoimenpiteidemme kohdentamisessa.

Savonlinnan alueen yhtenäinen koronaviestintä

 • Kokoamme yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa infokokonaisuuden alueemme matkailu- ja palvelualan yrityksien koronaviestintään. Tavoitteenamme on nostaa esiin alueen vahvuuksia korona-ajan matkailussa turvallisuutta ja yksilöllisyyttä korostaen.

Virtuaalimatka Savonlinnaan

 • Toteutamme virtuaaliesittelyn Savonlinnan alueesta. Nyt, kun kaikki myyntitilaisuudet messuista workshoppeihin ovat viime vuoden aikana jääneet toteutumatta, täytyy matkailualueen löytää muita tapoja näkyä. ”Virtuaalimatka Savonlinnaan” esittelee Savonlinnaa mielenkiintoisena ympärivuotisena matkakohteena.

Kesän 2021 viikko-ohjelma (aktiviteetit)

 • Kokoamme mm. matkailijan viikko-ohjelman kesäkaudelle 2021. Viikko-ohjelman tavoitteena on houkutella monipuolisuudellaan lisää matkailijoita Savonlinnan alueelle.

Osaamisen kehittäminen /tietoiskut

 • Tarjoamme maksuttomia, käytännönläheisiä täsmätietoiskuja (30 min/kerta), tavoitteena vahvistaa yrityksesi digiosaamista. Tietoiskut järjestetään etänä maalis-toukokuussa, aiheina mm. käytännön somemarkkinointi.

Kick off -webinaari Savonlinnan matkailukesään

 • Ke 5.5.2021 järjestämme yhteistyössä Savonlinnan Seudun Matkailun kanssa webinaarin liittyen tulevaan matkailukesään.

Markkinointi

 • Markkinoimme Savonlinnan aluetta lähialueille sekä valtakunnallisesti luonto- ja tapahtumakärjillä. Markkinointitoimenpiteet tukevat Savonlinnan Seudun Matkailun ja Visit Savonlinnan matkailumarkkinointia.

Löydät hankkeesta lisää tietoa täältä.

Heräsikö kysyttävää, toiveita, ideoita? Olethan rohkeasti yhteydessä meihin!

Hanketiimin yhteystiedot:

Tarja Koskimaa
projektipäällikkö
puh. 040 506 8290
tarja.koskimaa@savonlinna.fi

Sari Ahokainen
projektikoordinaattori
puh. 044 417 4950
sari.ahokainen@savonlinna.fi

Niina Lallukka
projektisihteeri
puh. 050 464 4466
niina.lallukka@savonlinna.fi