Saimaan alueesta on kehittymässä Euroopan ruoka- ja kulttuurimatkailun keskus, sillä alue hakee European Region of Gastronomy -titteliä vuodelle 2024. Itä-Suomen alueen yhteisestä Euroopan kulttuuripääkaupunkihausta, Saimaa-ilmiöstä, sytykkeen saaneen yhteistyön tavoitteena on nostaa itäinen Suomi Lapin ja Helsingin rinnalle kiinnostavaksi matkailukohteeksi. European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä.

Haun myötä Saimaan alue on jo liittynyt International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism -verkostoon, jossa rakennetaan kansainvälistä matkailun osaamisverkostoa sekä valmennetaan ja tuetaan kestävän ja paikallisen ruokamatkailun alueita.

Työtä edistetään Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä. Mukana ovat myös Mikkelin, Savonlinnan, Lappeenrannan, Imatran, Joensuun ja Kiteen kaupungit, kaikkien maakuntien kauppakamarit, Lake Saimaa Ry, Visit-organisaatiot ja oppilaitokset.

Tammikuussa 2022 julkaistussa Saimaa ERG –hakukirjassa esitellään alueen tavoitteet ja toimenpiteet sekä pääteema ”Pöytä rajojen yli”. Erityisesti tuotteistaminen, matkailijaystävällinen reitistö sekä ruoan ja kulttuurin innovatiiviset yhdistelmät ovat laajasti esiteltyinä.  Juuri julkaistuilta verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa sekä ajankohtaisia kuulumisia Saimaa ERG -toiminnasta: www.tastesaimaa.fi

Järjestämme toukokuussa maakunnallisten toimijaryhmien tapaamisia, joihin haluamme kutsua mukaan myös Sinut.

19.5. Imatra klo 14.00

Paikka: Imatran Valtionhotelli, Torkkelinkatu 2
Tilaisuuden yhteydessä annetaan World Food Gift Challenge 2022 -kolmas palkinto Ville Naumaselle (Luomus Woodworks)
Ilmoittautuminen tapahtumaan 12.5. mennessä.

20.5. Savonlinna klo 14.00
Paikka: Kulttuurikellari, Olavinkatu 34
Ilmoittautuminen tapahtumaan 16.5. mennessä (tai mahdollisimman pian).

23.5. Mikkeli klo 14.00
Paikka: Kenkävero, Pursialankatu 6
Tilaisuuden yhteydessä annetaan World Food Gift Challenge -palkinto ”Best Promotion of Region” Kenkäverolle ja D.O. Saimaa -tuottajille.
Ilmoittautuminen tapahtumaan 19.5. mennessä.

24.5. Joensuu klo 14.00
Paikka: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pielisjoen linna, Siltakatu 2
Ilmoittautuminen tapahtumaan 19.5. mennessä.

Kuukausittain järjestettävät Saimaa ERG –foorumit.

Ensimmäisessä Saimaa ERG -foorumissa 25.5. klo 14-16 perehdytään Sari Kaasisen ja Anu-Anette Varhon johdatuksella kansainväliseen European Region of Gastronomy -toimintaan. Esittelemme innostavia esimerkkejä niin Suomesta kuin muualta Euroopasta. Foorumeita tullaan järjestämään kuukausittain eri aiheisiin paneutuen. Voit ilmoittautua myös foorumiin ilmoittautumislomakkeen kautta.

LINKKI ILMOITTAUTUMISLOMAKKEESEEN

 

Luitko jo nämä?