Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Yrityksille on tarjolla erilaisia rahoituksia esimerkiksi kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Koronan kurittamille yrityksille aukeaa Yritysten kustannustukihaku huhtikuussa 2021, ja parhaillaan on haussa muun muassa myös Yrityksen kehittämisavustus (EAKR), jota voi hakea 31.5.2021 saakka.

EAKR-rahoituksen kohderyhmänä on kasvuhaluiset ja -kykyiset pk-yritykset. Erityisenä painopisteenä ovat teollisuuden alan pk-yritykset ja niihin liittyvät palvelut, merkittävältä osaltaan kansainväliseen kysyntään suuntaavat matkailualan ja palvelualan pk-yritykset sekä hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan palveluita ja toimintamalleja radikaalisti uudistavat pk-yritykset.

REACT-EU-lisärahoituksella tuetaan pk-yritysten kehittämistä erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta. Lisäksi rahoitusta kohdennetaan TKI-toimintaan sekä yritysten ja niiden henkilöstön muutoskyvykkyyden vahvistamiseen sekä digitaalisten taitojen parantamiseen.

Uudessa Yritysten kustannustuessa huomioidaan myös pienet yritykset, ja yksinyrittäjätkin hakevat tukea Valtiokonttorilta. Kannattaa siis kannattaa olla valppaana, kun tuki avautuu hakuun.

Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden sivuilta löydät tiedon, kun Yritysten kustannustuen haku avautuu.

Yritys-Suomen neuvontapalvelusta saa neuvontaa maksuvaikeuksissa. Sama palvelu antaa myös ohjeita siihen, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa.

Talousapu neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero +358 295024880 (arkisin  9.00–16.00)

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelusta lisää tästä linkistä (suomi.fi)

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelun valtakunnallinen puhelinnumero puh. 0295 020 500 (arkisin klo 9.00–16.15)

Yritys-Suomi puhelinpalvelusta tietoa löytyy tämän linkin takaa (suomi.fi)

 

Tarkempaa infoa yrityksen kehittämiseen, innovointiin ja rahoitukseen liittyvistä tukimuodoista pandemian aikana muun muassa täältä:

EAKR-kehittämisavustuksesta ja REACT-EU- lisätietoa Rakennerahaston sivuilta

ELY:n mahdollisuuksista tietoa täältä

Yritysten kustannustuen valmistelusta löydät tietoa täältä

Business Finlandin tarjooma löytyy napauttamalla tätä

Henkilökohtaista neuvontaa saat Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluista, otathan yhteyttä ilman minkäänlaista kynnystä:

Elinkeinoasiantuntija Karoliina Helander, 044 417 4234

Yrityspalvelupäällikkö Juha Turtiainen, 044 571 5853

etunimi.sukunimi (a) savonlinna.fi