Suoraan sisältöön

Kasva Savonlinnassa

Menestyksesi tukena

Savonlinnan kaupungin yrityspalvelupäällikkö ja elinkeinoasiantuntijat palvelevat yritystäsi yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Liiketoiminnan sparraus ja investointihankkeiden rahoitusneuvonta ovat tyypillisiä asioita, joissa autamme alueemme yrityksiä. Lisäksi kauttamme saat kätevästi yhteyden liiketoimintasi tukena oleviin lukuisiin asiantuntijatahoihin alueellamme, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Yrityspalvelupäällikkö ja elinkeinoasiantuntijat ovat myös yrityksellesi matalin kynnys asioida Savonlinnan kaupungin kanssa kaikissa yrityksesi kasvuun liittyvissä asioissa. Tuotamme yhteistyössä eri viranomaisten kanssa kokonaisratkaisun yrityksesi palvelutarpeeseen tapauskohtaisesti.

Tehtävämme on auttaa ja tukea Savonlinnalaisia yrityksiä, kun yrityksen tavoitteena on kehittää toimintaansa Savonlinnassa.

Juha Turtiainen
vs. elinkeinojohtaja
Savonlinnan elinkeinopalvelut

Yritysneuvonta ja -rahoitus
Kasvuyrityspalvelut
Kansainvälistymispalvelut
Venäjäpalvelut
Teolliset investoinnit

Karoliina Helander
elinkeinoasiantuntija
Savonlinnan elinkeinopalvelut

Yritysneuvonta ja -rahoitus
Kasvuyrityspalvelut
Investointi- ja kehittämispalvelut
Sijoittumisneuvonta

Matkailu-, majoitus-, ravintola- ja kahvila-alat, vähittäiskauppa, sote- ja hoiva-ala, hyvinvointi-, kauneudenhoito- ja liikunta-ala, informaatio-, viestintä- ja mainosala, kulttuuri-, huvi- ja virkistyspalvelualat.

Janne Tarima
elinkeinoasiantuntija
Savonlinnan elinkeinopalvelut

Yritysneuvonta ja -rahoitus
Kasvuyrityspalvelut
Investointi- ja kehittämispalvelut
Sijoittumisneuvonta

Teollisuus, rakentaminen, vesi-, viemäri- ja jätevesihuoltoala, tukku-, kuljetus- ja varastointialat, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan alat, kiinteistöala sekä hallinto- ja tukipalvelualat.

apua ja koulutusta digin hyödyntämiseen

Digiportaat-hanke auttaa yritystäsi löytämään kehityskohteet, joiden avulla saat lisää asiakkaita, ajan säästöä ja tehoa toimintaan.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä, miten yritys hyödyntää digitaalisia kanavia ja työkaluja tällä hetkellä. Käydään myös läpi, kuinka yrityksesi voi hyödyntää digiä paremmin tulevaisuudessa sekä miten Digiportaiden koulutukset ja yrityskohtainen digisparraus voi auttaa teitä.

Varaa aika maksuttomaan digiosaamiskartoitukseen tästä - Varmistetaan, että sinunkin yrityksesi hyödyntää mahdolliset kasvun paikat!

Digiportaat – digitaalisuudella kasvua liiketoimintaan

Hannu Jaatinen
digiyritysneuvoja
Savonlinnan Hankekehitys Oy

Digiportaat 2.0 – Polkuja pk-yritysten liiketoiminnan kasvuun
Yritysten digikartoitukset
Yritysten digisparraus

Osaava työvoima

Savonlinnaan.fi-sivustolle voit lähettää yrityksesi työpaikkailmoituksen. Sivuston tarkoitus on vastata tarpeeseen osaavasta työvoimasta ja lisätä alueen työpaikkojen näkyvyyttä laajemmin Suomessa. Työpaikkailmoituksia halutaan kaikilta toimialoilta, sekä yksityisiltä ja julkisilta toimijoilta. Lähetä työpaikkailmoituksesi, yrityksen logo ja lyhyt yritys-/työnantajaesittely: savonlinnaan@savonlinna.fi.

Karoliina Helander
elinkeinoasiantuntija
Savonlinnan elinkeinopalvelut

Yritysneuvonta ja -rahoitus
Kasvuyrityspalvelut
Investointi- ja kehittämispalvelut
Sijoittumisneuvonta

Matkailu-, majoitus-, ravintola- ja kahvila-alat, vähittäiskauppa, sote- ja hoiva-ala, hyvinvointi-, kauneudenhoito- ja liikunta-ala, informaatio-, viestintä- ja mainosala, kulttuuri-, huvi- ja virkistyspalvelualat.

Yrityskummit

Suomen Yrityskummit ry www.yrityskummit.fi on valtakunnallinen yli tuhannen yrityskummin muodostama henkilöyhdistys. Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

Toimitilat

Savonlinnan Yritystilat Oy

Savonlinnan Yritystilat Oy on Savonlinnan kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Yhtiö hallinnoi, kehittää ja rakennuttaa toimitiloja yritysten käyttöön.

Yhtiö omistaa ja hallinnoi tällä hetkellä 20 kiinteistöä, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 krsm2.  Tilat sisältävät monipuolisia toimisto-, tuotanto-, myymälä- ja varastotiloja. Kiinteistöihin on sijoittunut noin 70 yritystä, joiden palveluksessa on noin 350 työntekijää.

Yhtiön vuokralaisina on useita eri toimialoja edustavia yrityksiä ja organisaatioita. Vuokralaisten joukossa on elektroniikka-alan erikoisosaamista vaativaa valmistusta, palveluliiketoimintaa, vaatetusteollisuutta, konsultointia, suunnittelua, ohjelmointia, tutkimusta ja tuotekehitystä tekeviä toimijoita sekä yhdistyspohjalla toimivia organisaatioita.

Savonlinnan Yritystilat Oy toimii kiinteässä yhteistyössä Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimen kanssa, joka vastaa kaupungin elinkeinopolitiikan kehittämisestä ja jalkauttamisesta käytännön tasolle.

Savonlinnan Yritystilat Oy pyrkii vastaamaan seudulla jo toimivien ja sinne sijoittuvien uusien yritysten toimitilatarpeisiin joko vuokraamalle niille valmiita toimitiloja, kehittämällä olemassa olevia tiloja yritysten tarpeita vastaaviksi tai rakentamalla uutta toimitilaa.

Savonlinnan Yritystilat Oy ja Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimi auttavat yhdessä yrityksiä löytämään sopivan ratkaisun yrityksesi toimitilatarpeisiin.

Kiinteistö Oy Schaumanintien Yritystalo

Kiinteistö Oy Schaumanintien Yritystalo on Savonlinnan kaupungin 100 % omistama osakeyhtiö. Yhtiö hallinnoi ja kehittää kokonaisalaltaan noin 14 500 m2:n teollisuuskiinteistöä. Vuokrattavaa tilaa kiinteistössä on reilut 12 000 m2, josta käytössä on noin 6 100 m2. Loppu tilasta on ns. raakatilaa, joka on muokattavissa vuokralaisen tarpeiden mukaan.

Kiinteistöön on sijoittunut 16 eri toimialoja edustavaa yritystä. Kiinteistöön on sijoittunut mm. veneiden talvisäilytystä, korjaus- ja huoltotoimintaa, metalliteollisuutta, puutuotteiden valmistusta, tekstiilien verkkokauppaa, tekstiilien valmistusta ja serveritoimintaa harjoittavia yrityksiä. Kiinteistössä on myös varastotiloja.

Kiinteistö sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla Savonlinnan syväsataman vieressä rautatien välittömässä läheisyydessä.

Katso toimitilapalveuiden kaikki vapaat toimitilat täältä

Lisätietoja:

Heikki Kokki
toimitusjohtaja
Tommi Malkki
kiinteistöpäällikkö

Toimintaympäristö

 

Savonlinnassa toimii n. 2700 yritystä. Asukkaita kaupungissamme on n. 35 000. Savonlinnan sijainti keskellä Saimaata ja Suomen parhaiten kasvavia metsiä on tuottanut alueelle menestyviä yrityksiä erityisesti puunjalostukseen, metsäteollisuuden koneiden ja laitteiden valmistukseen sekä matkailuun.

EU:n tarjoamat liiketoimintamahdollisuudet ja aktiiviset liiketoimintaverkostot antavat yrityksellesi hyvän ponnahduslaudan kansainväliseen liiketoimintaan.

Savonlinnassa toimivan teollisuuden menestyksen perusta on, että asiakkuudet ovat luontaisesti maailmalla ja motivoitunut henkilöstö on löytynyt Savonlinnasta.

Saimaan vesiliikenteen solmukohta Savonlinnassa tarjoaa yrityksellesi ainutlaatuisen mahdollisuuden kytkeytyä kaikkiin logistiikkaverkostoihin. Erityisesti Pääskylahden teollisuusalue syväsataman vieressä tarjoaa kaikki liikennemuodot: satamapalvelut, rautatieyhteyden ja tietysti rekkaliikenteen.

Lentokentälle on matkaa n. 15 km. Kaksi lentovuoroa päivässä Savonlinnasta Helsinkiin on Savonlinnan kaupungin kädenojennus alueen yrityksille, jotka hoitavat asiakkuuksiaan pääkaupunkiseudulla sekä myös kansainvälisille yrityksille, joiden toimintaympäristönä on koko maailma.

Saimaa on useissa kansainvälisissä vertailuissa nostettu yhdeksi maailman merkittävimmistä järvialueista. Ainutlaatuinen Saimaan luontoympäristö tuo Savonlinnaan eri vuodenaikoina matkailijoita ympäri maailmaa.

Savonlinna on erinomainen paikka kansainvälistyvälle yritykselle löytää liiketoimintakumppanuuksia ja kutsua ulkomaisia asiakkaita business –vierailulle paikkaan, joka ei jätä, erityisesti ulkomaalaisia asiakkaita, kylmäksi. Yrittämisen vastapainona ja perheen asuinympäristönä Saimaan keskellä sijaitsevaa Savonlinnaa parempaa paikkaa ei ole.

Savonlinnan kaupunki tarjoaa yritykselle kumppanuutta yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Yritystoiminnan käynnistysvaiheessa, investointihankkeissa, t&k&i – hankkeissa, liiketoimintaverkostoissa, kansainvälistymisessä, ja myös tilanteessa, jossa yritystoiminnalle haetaan yhdessä jatkajaa. Asiantuntijamme ovat käytössäsi.


MUUTOSTILANTEET

 

Elinkeinopalvelut tarjoaa yritysneuvontaa muutostilanteisiin

Muutosten aiheuttajana voi olla liiketoimintaympäristön muuttuminen, joka vaikuttaa merkittävästi yrityksesi talouteen ja toimintaan.

Tukea yritystalouden hoitoon – miten kriisistä ulos taloudellisesti järkevästi

  • Savonlinnan elinkeinopalvelut ja Itä-Savon Uusyrityskeskus tarjoaa taloudellisissa murrosvaiheissa oleville yrityksille tukea liiketoiminnan kehittämiseen, muutoksenhallintaan ja uudelleensuuntaamiseen.
  • Neuvonnassa käydään läpi yrityksen talouden tilanne tällä hetkellä ja laaditaan toimenpidesuunnitelma, tiekartta ulos vaikeasta tilanteesta
  • Yrityksen menestys ei synny vain tämän päivän päätöksistä, vaan myös tulevaisuuden ennakoinnista. Yritystaloutta voidaan johtaa ja ennakoida käyttäen hyväksi kassavirta- ja kannattavuuslaskelmia, tulos- ja taselaskelmia sekä budjetti- ja investointilaskelmia. Kun yritystalous on tasapainossa, yrittäjäkin nukkuu yönsä paremmin.