Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Oopperajuhlat siirtyvät, mutta linna ei hiljene

OLAVINLINNA KUTSUU TÄNÄKIN KESÄNÄ

Savonlinnan keskiaikainen helmi, Olavinlinna, kutsuu kulttuurin- ja tapahtumannälkäistä yleisöä muuriensa suojaan tänäkin kesänä. Luvassa on musiikkitilaisuuksien lisäksi myös muita tapahtumia.

Oopperan sijaan uutta ja erilaista

Kesästä 1967 lähtien Olavinlinnan pihoilla on heinäkuussa soinut ooppera. Tänä vuonna on toisin. Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin juhlat on jouduttu siirtämään. Oopperafestivaaleilta vapautuneet linnanpihat eivät kuitenkaan täksi kesäksikään hiljene, vaan uudesta tilanteesta otetaan kaikki irti. Festivaalin käytöstä vapautuneet tilat tarjoavat tilaisuuden uudenlaisien tapahtumien järjestämiseen ja tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen on tartuttu innolla.

Ainutlaatuinen mahdollisuus kiinnostaa ja väljyyttä riittää

Harvoin tarjolla oleva mahdollisuus on herättänyt tapahtumanjärjestäjissä runsaasti kiinnostusta. Heinäkuussa on luvassa mm. operettia, konsertteja sekä linnan iltasoittoja. Olavinlinnan katettu 2200-paikkainen katsomo ja lava tarjoavat tapahtumille tilavat puitteet. Koska tapahtumien yleisömäärä on enimmillään 500 henkeä, turvallisuus ja väljyys on mahdollista säilyttää.

Mukana Museovirasto, Kansallismuseo ja Savonlinna Live!

Olavinlinnan tapahtumat ovat osa Savonlinna Live! –hanketta, jolla elävöitetään matkailukaupungin kesää. Olavinlinnaa hallinnoivat Museovirasto ja Kansallismuseo ovat omalla panoksellaan mukana tarjoamalla linnan tilat heinäkuussa yleisötilaisuuksien käyttöön. Tapahtumat jatkuvat myös elo- ja syyskuussa. Sekä heinäkuussa että loppukesällä on vielä tilaa uusille tapahtumille. Olavinlinna on avoinna yleisölle koko kesän ajan.

Lisätietoja
Savonlinna Live! -hankkeen projektipäällikkö Tarja Koskimaa, puh. 040 506 82 90, tarja.koskimaa (@) savonlinna.fi
Kansallismuseon intendentti, Jouni Marjamäki, puh. 0295 33 6344, jouni.marjamaki (@) kansallismuseo.fi