Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Hyvä paikallistoimija

Yhteinen tavoitteemme on että pystymme yleisölle ja vierailijoille esittelemään arvokasta kulttuuri- ja luonnonperintöämme ja kaikkea kiinnostavaa mitä meillä on. Opastus henkilökohtaisena palveluna on useimmissa kohteissa haastavaa tuottaa. Online-opastus ja tarinankertominen mobiililaitteessa voi jossain määrin olla ratkaisu tähän ja rikastaa vierailua kohteessa & parantaa saavutettavuutta.

Olemme pilotoimassa SustainPro-hankkeessa mobiiliopastusten toteutusta Savonlinnassa.  Kevääseen mennessä meillä on n. 50 opastettua kohdetta pilotointikäytössä.

Tavoitteena on ollut löytää kustannuksiltaan edullinen alusta, joka mahdollistaa laajan joukon yhdessä tekemisen (vastapainona rahalla keskitetysti tehdyille sisällöille). Löysimme ratkaisuksi izi.travel -alustan, joka on sisällöntuottajille ja käyttäjille ilmainen. Myöskin tuotettujen sisältöjen tekijänoikeudet säilyvät alustassa alkuperäisellä tekijällä. Käyttäjien ohjaamiseksi käyttämään opastuksia olemme hankkineet maksullisen QR-koodisovelluksen, jonka avulla käyttäjämääriä (koodin lukemiskertojen määrä) voidaan seurata.

Oletko kiinnostunut palvelemaan omia kohderyhmiä mobiiliopastuksilla omissa kylissä, käyntikohteessa tai reittien ylläpitäjänä? Tervetuloa mukaan kanssamme tekemään sisältöjä!

Info- ja koulutustilaisuus aiheesta ke 17.3. klo 14.00  Teamsissä. Linkki tapahtumaan: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Ohjelma:

  • Mobiiliopastuksen merkitys ja tarve ja yhteistyö toteutuksessa, Pellervo Kokkonen
  • Tee-se-itse -ohjeet: Sisällöntuotanto-opas, Arto Tolvanen, Grafical
  • Neuvoja ja tukea, miten pääsen alkuun, Pellervo Kokkonen

Kutsua saa jakaa, jos haluat kutsua kaverin mukaan!

Opastusterveisin,

Pellervo Kokkonen

Erikoisasiantuntija, matkailu ja kansainvälinen yhteistyö
Savonlinnan elinkeinopalvelut | Savonlinnan Hankekehitys Oy
Puh. 044 758 5472 | pellervo.kokkonen@savonlinna.fi