Palvelut matkailuyrittäjille

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy ja Savonlinnan elinkeinopalvelut vastaavat matkailun strategisesta kehittämisestä ja matkailuyrittäjien palveluista.

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy vastaa kaupallisesta myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä.

Savonlinnan elinkeinopalvelujen vastuulle kuuluvat investointien hankinta, yritysten toimintaympäristön kehittäminen, alueellinen matkailuyhteistyö ja kansainvälinen yhteistyö sekä Savonlinnan matkailuinfotoiminta.

Matkailuinfo

Kaupungin virallinen matkailuinfo sijaitsee Saimaan luonto- ja museokeskuksessa Riihisaaressa. Matkailuinfotoimintaan kuuluvat verkkopalvelut, kartat ja infopisteet. Savonlinnan ja lähiseudun matkailuinfot palvelevat matkailijoita ja paikallisia monipuolisesti ympäri vuoden. 

Asiakasneuvoja Riihisaaressa
p. 044 417 4466
infovisitsavonlinna.fi

visitsavonlinna.fi/yhteystiedot

Savonlinnan Hankekehitys Oy

Savonlinnan Hankekehitys Oy on kaupungin omistama tytäryhtiö, jonka tehtävänä matkailupalveluiden osalta on koordinoida ja hallinnoida erilaisia matkailuhankkeita. Savonlinnan kaupunki ostaa tarpeen mukaan yhtiöltä kehittämispalveluja.

Lisätietoja:
Pellervo Kokkonen, erikoisasiantuntija
p. 044 758 5472
pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy / Savonlinna Travel

Savonlinnan Seudun Matkailu Oy (SaSeMa) on Savonlinnan seudun matkailuyritysten ja kuntien omistama yhtiö, jonka päätehtävä on seudullinen matkailumarkkinointi.

SaSeMan tehtävänä on myös yhtiön osakkaiden edunvalvonta. Osakkaana yritys voi hyödyntää tehokkaammin visitsavonlinna.fi –sivuston mahdollisuuksia.

SaSeMa toteuttaa visitsavonlinna.fi –sivustolla yritysten yhteisiä sähköisiä kampanjoita, joiden tavoite on saada yrityksille myyntiä ja asiakaskontakteja:

  • Osakkailla rajaton mahdollisuus tuote-/palvelukortteihin, jotka nostetaan teemojen mukaan palvelusivuille (esim. talvipaketit).
  • Mahdollisuus tehdä tarjouksia omista tuotteista. Tuotteet nostetaan tarjoussivulle ja ko. teemasivulle.
  • Myyntikanava upotukset visitsavonlinna.fi –portaaliin teemasivuille (esim. Bokun)
  • Henkilökohtainen HelpDesk –palvelu ja opastus portaalin käyttöön.
  • Osakkaiden tuotteet nostetaan mukaan muihin sähköisiin kampanjoihin (Facebook, Google, VKontakte).

SaSeMa toimii kaupungin edustajana sovituissa maakunnallisissa ja ylimaakunnallisissa matkailumarkkinointi –hankkeissa:

  • Visitsaimaa –hanke yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksein ja Varkauden Navitas yrityspalveluiden kanssa – www.visitsaimaa.fi/fi
  • LakeSaimaa –tiimi, matkailumarkkinointiyhteistyö Etelä-Karjala (goSaimaa) ja Etelä-Savo – lakesaimaa.fi

Lisätietoja:

Jaana Komi, toimitusjohtaja
p. 040 730 9765
jaana.komi@visitsavonlinna.fi

Miten pääset mukaan visitsavonlinna.fi -sivustolle ja markkinointiin?

Visitsavonlinna.fi on matkailu- ja markkinointisivusto. Sivusto on rakennettu teema- ja sesonkipohjaisesti. Tavoite on saada lisää asiakkaita ja kysyntää seudun yrityksiin, ja näin tukea yritysten liiketoiminnan kehittämistä.

Visitsavonlinna.fi on matkailuyrittäjien vapaassa käytössä. Yritys voi syöttää sivustolle maksuttomasti yrityksensä tiedot ja kolme tuotekorttia.

Myös Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien matkailutoimijat voivat hyödyntää sivustoa. Elinkeinopalvelut tekee tarvittaessa sopimukset seudun muidenkin kuntien kanssa. Ylläpidosta, kehittämisestä sekä Helpdesk –toiminnasta vastaa Savonlinnan elinkeinopalvelut.

Lisätietoja matkailu- ja markkinointisivustosta:

info@visitsavonlinna.fi
visitsavonlinna.fi

Yrittäjä, ilmoita yleisötapahtumasi Visit Savonlinnan tapahtumakalenteriin

Savonlinnan seudulla on yhteinen tapahtumakalenteri, joka on kehitetty tukemaan matkailumarkkinointia. Kalenteriin on kaikilla tapahtumajärjestäjillä vapaa käyttöoikeus. Myös matkailuyrittäjien toivotaan ilmoittavan yleisötapahtumansa sivustolla.

Elinkeinopalveluilla on sopimukset Enonkosken, Heinäveden, Kesälahden, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien kanssa, jolloin myös ao. kuntien matkailutoimijat voivat hyödyntää portaalia. Ylläpidosta, kehittämisestä sekä Helpdesk –toiminnasta vastaa Savonlinnan elinkeinopalvelut.

Lisätietoja Savonlinnan seudullisesta tapahtumakalenterista:

info@visitsavonlinna.fi

tapahtumat.visitsavonlinna.fi

Tule mukaan matkailuyrityksien verkostoon!

Matkailuyritykset ovat tervetulleita verkostoitumaan Aamiaistreffeillä ja Matkailufoorumissa.

Tilaisuudet ovat Savonlinnan Hankekehitys Oy:n ja Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n yhteistyössä järjestämiä.