Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Titteli Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2026 tuo mukanaan alueellista elinvoimaa ja kansainvälistä lumovoimaa.

Mistä on kyse?

Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien ja keskuskaupunkien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026. Kulttuuripääkaupunkihankkeen myötä taide ja kulttuuri tuovat alueellemme elinvoimaa, kansainvälistä kiinnostusta sekä tapahtumia ja elämyksiä koko väestölle. Tavoitteemme on, että Saimaan kunnianhimoisen vuosikymmenen aikana Savonlinna ja koko Järvi-Suomi löytää itsensä eurooppalaisena kulttuurikaupunkina ja kulttuuriseutuna.

Saimaa-ilmiön 10-henkinen tiimi viimeistelee parhaillaan hakukirjaa, joka palautetaan 23.4. Eurooppalainen asiantuntijaraati tekee päätöksen 2.6.2021. Yksi tärkeä osa kirjan sisältöjä ovat alueen toteutusvalmius ja eri sektoreiden välinen yhteistyö eli yrityksillä on tärkeä rooli matkalla kohti Euroopan kulttuuripääkaupungin voittoa.

Hyötyjä

Euroopan kulttuuripääkaupungit ovat yksi EU:n tunnetuimmista toimista, ja niissä kulttuuri nähdään strategisena investointina koko yhteiskuntaan. Tutkitusti kulttuuripääkaupungeilla on myös suuri positiivinen kehitysvaikutus alueelle, esimerkiksi vuosi 2011 toi Turkuun ja Varsinais-Suomeen noin 260 miljoonaa euroa. Olemme suunnitelleet yhteistyössä Itä-Suomen yrittäjäjärjestöjen ja kauppakamareiden kanssa konkreettisia avauksia yhteistyöhön, jotka tarjoavat yrityksille mahdollisuuden tuotekehitykseen ja palvelumuotoiluun sekä arvopohjaiseen sponsorointiin ja näkymiseen alueemme pienissä ja suurissa tapahtumissa. Ohjelmassamme huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret, erityisryhmät sekä seniorit.

Miten mukaan?

Kutsumme kaikki alueemme yritykset kannustamaan ja kirittämään Saimaa-ilmiötä kohti voittoa. Käy täyttämässä verkkosivuillamme lomake ja saat pian postissa kannustarroja. Voit myös ladata kuvan ja käyttää sitä esimerkiksi somessa tai verkkosivuillasi: www.saimaailmio2026.fi/yritykset

  1. Täytä sivuilla oleva lomake ja saat pian postissa Saimaa-ilmiö-tarroja. Voit myös noutaa tarroja Puistokatu 1:sen toimistolta ti-to klo 10-12 maaliskuun loppuun saakka.
  2. Jos haluat jakaa somessa sanomaamme, voit ladata ”Mukana Saimaa-ilmiössä” -somekuvat & julkaisun yhteydessä halutessasi haastaa muutkin yritykset osallistumaan.
  3. Tilaa Saimaa-ilmiön uutiskirje ja ota somekanavat seurantaan. Kevään aikana kerromme muistakin osallistumisen tavoista.

Tervetuloa mukaan, tehdään yhdessä tästä Saimaan vuosikymmen!

Lue lisää Saimaa-ilmiöstä hankkeen verkkosivulta.