Suoraan sisältöön

Savonlinnan Hankekehitys Oy kehittää Savonlinnan seudulle kahta kulttuurireitteihin perustuvaa matkailukonseptia, jotka liittävät alueemme suurempiin matkailullisiin kokonaisuuksiin. Aiheina ovat Pyhä Olavi ja esihistoriallinen kalliotaide, joista pääpaino on Pyhän Olavin teemassa. (Vaikka ao. viesti koskee lähinnä Pyhän Olavin reittiä, ovat tiedot kalliomaalauksiin liittyvistä tuotteista ja palveluista myös tervetulleita.)

Euroopan neuvoston kulttuurireitit Etelä-Savossa -hankkeen tarkoituksena on tukea matkailuelinkeinoa nostamalla esiin Savonlinnan seutuun ja Etelä-Savoon liittyviä erikoisaiheita. Hankkeella kannustetaan alueen toimijoita kehittämään ja esittelemään tuotteita ja palveluita, joille nämä uudet matkailukonseptit tuovat lisää näkyvyyttä laajalla alueella. Aiheille mm. luodaan omat teemasivut Visit Savonlinna -sivustolle. Myöhemmin Savonlinnan alue saa näkyvyyttä myös virallisten reittien omilla kotisivuilla.

Savonlinnan Pyhän Olavin reittiosuus liitetään läpi Suomen kulkevaan Pyhän Olavin Mannerreittiin, jonka päätepiste on Turku. Sieltä jatkuu kansainvälinen Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti: ensin merireittinä Turusta Ruotsiin ja sieltä eteenpäin aina Norjan Trondheimiin saakka.

Onko sinulla Pyhään Olaviin liittyviä tuotteita tai palveluja?

Tällä hetkellä kokoan yhteen toimijoita, jotka haluavat osallistua matkailukonseptien edistämiseen tarjoamalla asiakkaille teemaan sopivia tuotteita ja palveluita. Nämä voivat olla käsitöitä, elintarvikkeita, tapahtumia, käyntikohteita, retkeilypalveluita jne. Pyhän Olavin lisäksi aiheet voivat liittyä esim. keskiaikaan, lammastalouteen, vanhaan rajaseutuun, uskontoon ja uskomuksiin, kirkkoveneisiin ja rautakauteen. (Esihistoriallisen kalliotaiteen osalta niiden tulisi olla mielellään selkeästi esihistoriaan liittyviä.) Tuotteet ja palvelut voivat olla jo olemassa, tai niitä voi kehittää myöhemminkin. Osallistuminen ei ole sitovaa, eikä se maksa mitään. Tarkoituksena on luoda Savonlinnan seudulle Pyhä Olavi -aiheinen kokonaisuus, josta matkailijat voivat löytää mielenkiintoista tarjontaa ja jonka avulla yrittäjät ja muut toimijat voivat saada lisää asiakkaita.

Hanke kestää vuoden 2019 loppuun saakka. Sen jälkeen Pyhän Olavin reitin osalta Savonlinnan seudun reittiosuudesta vastaa virallisesti Pyhän Olavin Kilta ry. Tämä virallinen edustus on tarpeen kansallisen reitin hallinnon takia. Yrittäjiltä, yhdistyksiltä tai muilta toimijoilta ei edellytetä liittymistä eikä sitoutumista. Ainoa toive on, että osallistujat laittavat tuotteet ja palvelut itse Visit Savonlinna -sivustolle (mielellään myös englanniksi, saksaksi ja venäjäksi), jotta ne saadaan koottua yhteen Pyhä Olavi -teeman alle. Tuotekorttien teko on maksutonta ja apua on saatavilla. Lisäksi toimijoiden tarjontaa kootaan yhteen tulevaisuutta varten reitin ylläpitäjille, jotta he voivat löytää kaikki tiedot helposti samasta paikasta.

Hanketta esitellään Pyhän Olavin päivänä 29.7.2019 Riihisaaressa klo 11 – 14 pidettävien Pässinpeijaisten yhteydessä. Annan oikein mielelläni lisätietoja asiasta myös puhelimitse tai sähköpostilla molempien aiheiden osalta.

Tietoa hankkeesta saa myös jakaa eteenpäin, jos tiedätte toimijoita, joita se voisi kiinnostaa Etelä-Savon alueella.

Lisätietoja:

Susanna Peura
Hankesuunnittelija
Euroopan neuvoston kulttuurireitit Etelä-Savossa:
Pyhä Olavi ja esihistoriallinen kalliotaide
Savonlinnan Hankekehitys Oy
Puh. 040 1525 111
stolavsaimaagmail.com