Suoraan sisältöön

Kategoria: Ajankohtaista

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän aikaa vapaa-ajanasunnoillaan. Toiset nauttivat rauhallisesta mökkielämästä, toiset pienempien kaupunkien leppoisasta tunnelmasta. Hektisen arjen vastapainoksi kaivataan rauhoittumista.

Savonlinna Live! -hanke on koonnut Visit Savonlinna -sivustolle vinkkejä ja juttuja etätöihin liittyen.

Vapaa-ajan asunnollaan viihtyy helsinkiläinen Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula. Hän nauttii Savonlinnassa sijaitsevasta kakkoskodistaan avautuvasta näköalasta Saimaan Haapavedelle. ”Lumoudun tästä upeasta maisemasta yhä uudelleen ja uudelleen. Asunto Saimaan rannalla ja sen ikkunoista avautuva näkymä oli merkittävän syy, miksi päätin pitää Savonlinnassa asunnon, vaikka muutin täältä takaisin Helsinkiin yhdeksän vuotta sitten”.

Aikoinaan Itä-Savo-lehden päätoimittajana työskennellyt Yli-Huttula viettää puolisonsa kanssa paljon aikaa Savonlinnassa. Savonlinnassa viihdytään hyvin kotona, mutta kaupungin vilkas ympärivuotinen tapahtumatarjonta saa varauksetonta kehua. ”Vastoin yleistä harhaluuloa, täällä on kaupungin kokoon nähden todella paljon tapahtumia. Taidamme käyttää täällä enemmän kulttuuripalveluja kuin Helsingissä. Esimerkiksi ympäri vuoden toimivassa Kulttuurikellarissa on todella paljon erilaisia tapahtumia ja kesän jo ennestään vilkas tarjonta laajenee koko ajan.”

”Työni on varsin hektistä ja siihen liittyy paljon tapaamisia. Rauhoitan mielelläni silloin tällöin muutaman päivän kalenteristani, jotta voin tehdä keskittymistä vaativia tehtäviä kotoa käsin. Tulemme usein Savonlinnaan jo torstaina, teen täällä ensin töitä ja viikonloppuna ennätämme rentoutua. Jotenkin tuntuu, että Savonlinnassa viikonloppu kestää pidempään kuin Helsingissä.”

Lue lisää: visitsavonlinna.fi/workatsavonlinna